Even voorstellen..

 

Rein Westerduin

 

Leuk dat je onze website hebt gevonden. Ik wil me graag aan je voorstellen.

 

Vanaf mijn jeugd ben ik betrokken bij de zorg voor anderen. Als kind was ik vaak te vinden in het gezinsvervangend tehuis voor verstandelijk beperkten, waar mijn vader directeur was. Het was voor mij vanzelfsprekend dat ik een studie ging doen, met zicht op werk binnen de  hulpverlening.

 

Tijdens mijn studie Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, was ik werkzaam als groepsleider op een groep voor moeilijk opvoedbare jongeren met forse gedrags- en leerproblemen; Groot Emaus in Ermelo. Deze periode, werkend als jonge groepsleider ,"met mijn voeten in de klei", heeft me gevormd en is van onschatbare waarde voor mijn werk nu, als psycholoog.

 

Na afronding van mijn studie aan de UvA, ben ik binnen Groot Emaus aan de slag gegaan als Gedragswetenschapper en heb ik de tweejarige academische postmaster opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog in Nijmegen afgerond.

 

Na meer dan 20 jaar werkzaam geweest te zijn bij Groot Emaus, was het tijd voor een volgende stap.

 

Die volgende stap, in 2013, was het begin van  Psychologenpraktijk Westerduin.

 

Ik vond een  prachtige plek in Achterveld, in Gezondheidscentrum 'De Heelkom'  Een plek waar ik mensen die, op de een of andere manier, zijn vastgelopen in het leven, kan helpen om weer nieuwe stappen te zetten richting herstel.

 

Dit vereist inzet van mij, maar ook van de client. Veranderen is niet makkelijk, maar wel mogelijk! Ik vind het elke keer weer een uitdaging om mijn client hierin te begeleiden.

 

Ik ben een gedreven psycholoog, altijd op zoek naar bewezen effectieve en slagvaardige behandelmethodes waardoor de behandelingen vaak van korte duur kunnen zijn. Ik heb me gespecialiseerd op het gebied van psychodiagnostiek en in diverse andere effectieve behandelingsmogelijkheden, zoals EMDR en Cognitieve Gedragstherapie.

 

Als psycholoog probeer ik een positieve en menselijke benadering te combineren met een deskundige en oplossingsgerichte aanpak van problemen.

 


Beroepskwalificaties:

  • GZ psycholoog NIP
  • Cognitief Gedragstherapeut VGCT
  • Lid Vereniging EMDR Nederland (VEN erkende basis- en vervolgtraining) 
  • Psycholoog Kinder & Jeugd
  • Orthopedagoog NVO
  • Lid LVVP (gevisiteerd)
  • BIG geregistreerd, nummer 69916315625

 

  • AGB zorgverlenerscode: 94-013508
  • AGB praktijkcode: 94-060321