Tarieven en vergoedingen
psychologische hulp

 

Vergoeding voor behandeling van volwassenen

 

Psychologische behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

In 2024 hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract. Declaratie van de kosten zal dus tussen Psychologenpraktijk Westerduin en uw zorgverzekeraar plaatsvinden.

 

"De rekening wordt rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd, u  heeft er geen omkijken naar."

 

U hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar de vergoeding valt wel onder het wettelijk eigen risico (minimaal €385,- of hoger indien u uw eigen risico zelf heeft verhoogd).

 

Om in aanmerking te komen voor vergoede zorg moet er een verwijsbrief van de huisarts zijn en er moet sprake zijn van een diagnose volgens de DSM V.

 

Binnen de basis GGZ heeft u recht op ongeveer 4 tot 12 sessies, afhankelijk van de zorgvraag.

 

Zorgprestatiemodel

Het zorgprestatiemodel is vanaf 2022 de nieuwe bekostiging voor geestelijke gezondheidszorg. De tarieven  worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Maandelijks declareren wij de geleverde zorg bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor zijn er contractueel afspraken gemaakt tussen Psychologenpraktijk Westerduin en uw zorgverzekeraar.

 

 

Eigen risico 

Let op: de kosten die u kan hebben voor psychologische zorg is het wettelijk eigen risico (minimaal €385,-, tenzij vrijwillig verhoogd) per jaar die geldt voor alle verzekerde ziektekosten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 "Heeft u een verhoogd eigen risico afgesproken met uw zorgverzekeraar? Dan heeft dit ook consequenties voor de vergoeding."

 

Zelfbetalers/Niet-basispakketzorg consult (ggz)

U bent niet verplicht de kosten door de zorgverzekeraar te laten vergoeden, u kunt er ook voor kiezen de behandeling zelf te betalen. In dit geval heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. Het tarief is € 132,24 per 45 minuten.

 

No show tarief

Wanneer u verhinderd bent, vragen wij u de gemaakte afspraak ten minste 24 uur van tevoren af te zeggen. Dit kan per mail, telefonisch, whatsapp of voicemail. U geeft ons hiermee de tijd om iemand anders de gereserveerde tijd te laten benutten. Wanneer u niet verschijnt op de gemaakte afspraak of de afspraak niet op tijd hebt afgezegd, zal er €50,- bij u in rekening worden gebracht voor de gereserveerde tijd. Deze kosten kunt u niet bij de zorgverzekeraar indienen.

 

 

Vergoeding voor behandelingen van kinderen

Bent u woonachtig in de regio Foodvalley (Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel, Renswoude, Rhenen) en heeft u een verwijsbrief van uw huisarts, of een beschikking van de gemeente, dan wordt de behandeling van uw kind vergoed door uw gemeente.

 

 

Reiskostenvergoeding

Reiskosten per auto worden gedeclareerd met een bedrag van 30 eurocent per kilometer.

 

 

Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden van Psychologenpraktijk Westerduin vind u hier.